Pre glavnog jela poslužite ovu ukusnu supu od sočiva.
Sastojci:
- 200 grama crvenog sočiva
- 1 krompir
- 2 šargarepe
- 2 crvena luka (može i obični)
- 2 čena belog luka
- 1-2 supene kašika paradajz pirea ili sok od paradajza ili koncentrat
- Pavlaka za kuvanje 1 malo pakovanje
- vegeta, so, biber
- Sveža menta (ako nemate slobodno kesica za čaj od nane)
Priprema:
Sočivo dobro operite u hladnoj vodi. Povrće ogulite, operite i izrežite na male komadiće. U loncu zagrejte maslac ili ulje i popržite povrće.
Dodajte sočivo i pire od paradajza pa kratko popržite sa ostalim sastojcima. Dodajte so ,biber, vegetu
Zatim zalijte 1 l vode, kratko prokuvajte pa potom smanjite vatru na srednju. Stavite poklopac i kuvajte supu na srednjoj vatri 20-25 min dok sočivo, šargarepa i krompir ne omekšaju.
Šerpu skloniti sa vatre, i dodajte pavlaku za kuvanje i mentu ako nemate svezu slobodno kesicu za caj isecite pa malo prospite u supu.
Umutite štapnim mikserom ili u blenderu.
Ukoliko vam se čini pregustom, dodajte još malo prokuvane, vrele vode.
Recept poslala Jelena Racković
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom