Za uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus zadužena je ova namirnica...

Sveži krastavci poslužuju se kao osvežavajući i hrskavi element uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu s umacima na bazi jogurta, a predstavljaće i odličnu namirnicu za salatu koju možete poslužiti s tek malo soli i bibera.

No ako želite da unapredite ukus svežih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. Reč je o sastojku koji se češće koristi u pripremi kolača i torti. No, ima snažan citrusni ukus koji će se sjajno slagati s krastavcima.

Imajte na umu da ekstrakt limuna možete zameniti sa sveže isceđenim sokom ovog citrusnog voća, ali da nećete dobiti niti približno iste rezultate. Uspešnost salate i njen sjajan osvežavajući ukus počiva upravo na korišćenju ekstrakta limuna.

Sastojci:

  • 3 velika krastavca
  • 150 ml sirćeta
  • 6 kašičica belog šećera
  • 1 čajna kašičica ekstrakta limuna
  • so i biber po želji

Priprema:

1. Krastavce dobro operite i isecitena manje komade. Ako želite možete i oguliti koru krastavca pre nego što ga isečete.

2. U posebnoj posudi pomešajte sirće, šećer, ekstrakt limuna, so i biber.

3. Tečnost prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u frižider da se ukusi sjedine, barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.

4. Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: Punkufer.hr