Poslužite ih tople uz nešto suvomesnato i omiljeni mlečni proizvod.
Sastojci:
- 1 jaje
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 125 ml mleka
- 125 g kačkavalja
- ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipati brašno, dodati prašak za pecivo, so i izmešati. Napraviti udubljenje na sredini, dodati umućeno jaje, 4 kašike mleka i izmešati. Zatim, uliti preostalo mleko i zamesiti gušće testo.
Dodati rendani kačkavalj i sve umesiti. Uzimati po malo smese, dlanovima oblikovati kuglice, malo ih spljeskati i pržiti na zagrejanom ulju. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Uštipke servirati i poslužiti tople.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*
Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus