Ovaj narod baš zna da uživa u posebnim ukusima
Sastojci:
- 3-4 tikvice
- ulje za prženje
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 120 g belog brašna
- 60 g kukuruznog brašna
- led
- voda
Priprema:
Tikvice iseći po dužini najtanje moguće - najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno.
Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno