Ovaj narod baš zna da uživa u posebnim ukusima

Sastojci:

  • 3-4 tikvice
  • ulje za prženje
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 120 g belog brašna
  • 60 g kukuruznog brašna
  • led
  • voda

Priprema:

Tikvice iseći po dužini najtanje moguće - najbolje ljuštilicom za povrće. Staviti tikvice u šerpu, posuti malo maslinovog ulja, kukuruznog i belog brašna, zatvoriti šerpu i dobro protresti, da bi brašno moglo da se rasporedi ravnomerno.

Zagrejati ulje u tiganju. Svaku tikvicu potopiti na sekund u posudu sa vodom i ledom i stavljati u tiganj da se prže. Tikvice se prže sasvim kratko, jer su mnogo tanke. Gotove tikvice stavljati na ubrus da upije višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stvarukusa.rs