U jednom potezu dobijete perfektno začinjen sir i aromatizovano ulje, a i jedno i drugo možete koristiti za salate, bruskete...
Sastojci:
feta sir
ruzmarin
biber
bosiljak
origano
majčina dušica
maslinovo ulje
peršun
dosta extra devičanskog maslinovog ulja
po želji: masline, ljuta papričica
Priprema:
Začine i biber pomešati u činiji, začina možete da stavite koliko god želite, ali bolje sipajte više jer se brzo potroše. Sir isecite na kockice. To je najbolje raditi tankim koncem, ako sečete nožem sir hoće da se raspada. Uvaljati svaku kockicu u začine, slagati u čiste i sterilisane tegle. Ponegde između sira stavite koju maslinu ili ljutu papričicu, a možete i listiće sveže nane ili bosiljka (ako želite). Kad se napuni tegla preliti sve maslinovim uljem. Dobro zatvorite teglu i ostavite na hladnom mestu minimun 7 dana. Kad se sir pojede ostane vam fino aromatizovano ulje za salate.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem