U jednom potezu dobijete perfektno začinjen sir i aromatizovano ulje, a i jedno i drugo možete koristiti za salate, bruskete...

Sastojci:

feta sir

ruzmarin

biber

bosiljak

origano

majčina dušica

maslinovo ulje

peršun

dosta extra devičanskog maslinovog ulja

po želji: masline, ljuta papričica

Priprema:

Začine i biber pomešati u činiji, začina možete da stavite koliko god želite, ali bolje sipajte više jer se brzo potroše. Sir isecite na kockice. To je najbolje raditi tankim koncem, ako sečete nožem sir hoće da se raspada. Uvaljati svaku kockicu u začine, slagati u čiste i sterilisane tegle. Ponegde između sira stavite koju maslinu ili ljutu papričicu, a možete i listiće sveže nane ili bosiljka (ako želite). Kad se napuni tegla preliti sve maslinovim uljem. Dobro zatvorite teglu i ostavite na hladnom mestu minimun 7 dana. Kad se sir pojede ostane vam fino aromatizovano ulje za salate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: torteikolaci.com