U današnje vreme mašina za sudove nam dosta olakšava pranje. Umesto da stojite iznad sudopere i da satima perete sudove posle ručka, potrebno je da ih samo poslažete u mašinu i da je uključite.Ali, sigurno vam se nekada dogodilo da kada sve to odradite shvatite kako nemate tabletu. Ništa ne brinite, više ne morate da idete u radnju ili ručno da ih perete, jer će vam 2 sastojka koja sigurno imate kod kuće dosta olakšati. 

Šta je potrebno kako bi napravili prašak za mašinu za sudove?

Prvi sastojak je deterdžent za sudove (onaj koji koristite kada ih ručno perete) i naravno soda bikarbona, najmoćnije sredstvo što se tiče čišćenja. U mašinu, tamo gde ide tableta, sipajte 2-3 kapi deterdženta, a onda sipajte sodu bikarbonu do kraja. Upalite je kako ste planirali i sudovi će izaći čisti. Deterdžent koristite kako je napisano, jer ako preterate možete da poplavite kuhinju, tako da su dve tri kapi dovoljne i njih će soda bikarbona držati pod kontrolom. 

Napomena: Nemojte često da praktikujete ovo sredstvo za pranje, jer soda bikarbona može da ošteti sudove ako se koristi konstantno. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE