Krompir salatu možete da jedete tokom cele godine, a onda je odličan prilog uz ribu. Svaka zemlja ima neki svoj recept za krompir salatu, a i čuveni kuvar, Džejmi Oliver, je otkrio na koji način on priprema ovu poznatu salatu. Mi je obično spremamo sa crnim lukom i samo je začinimo, a sada vam donosimo i savršen grčki recept za krompir salatu.
Sastojci:
- 1,3 kg mladog krompira
- 1 manji ljubičasti luk
- 3 mlada luka
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 100 g maslina
- Za preliv:
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 1,5 kašičica origana
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Recept za grčku krompir salatu:
Dobro operite krompir i stavite ga u šerpu. Zatim prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok krompir ne omekša. Za mladi krompir nije potrebno puno vremena. U posudi pomšajte sirće, senf, origano, beli luk, so i biber. Polako sipajte maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte da se sastojci dobro sjedine. Procedite krompir i ostavite da se ohladi u cediljci. Isecite krompir na polovine i stavite ga u posudu u kojoj ćete služiti salatu. Dodajte seckani ljubičasti luk, kao i mladi luk, peršun, mirođiju i masline. Sve lepo promešajte, pa sipajte preliv i ponovo promešajte. Ako je potrebno začinite još malo.
Pročitajte i ovo: Kako da krompir salata bude još ukusnija
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus