Odavno je ustanovljeno da su jabuke zdrave, a bečki stručnjak za ishranu profesor Hademar Bankhofer otkriva koliko su zdrave kada su pečene. On kaže da su jabuke spremljene na ovaj način odličan lek protiv bolova u grlu i promuklosti. Navedene tegobe mogu da se otklone sa tri pečene jabuke koje, obavezno, treba pojesti jednu za drugom. Bitno je da ne budu vrele, već umereno tople. U suprotnom, nadražićete sluzokožu usta i grla, upozorava bečki stručnjak.
RECEPT
Prilikom pripreme ovog prirodnog leka jabuke prvo treba izdubiti kako biste očistili semenke. Dok vadite semenke, vodite računa o tome da ne napravite preveliki otvor, kako iz njega ne bi iscurio fil. Za fil su vam potrebni mleveni orasi ili lešnici pomešani sa medom i suvim grožđem. Ovaj fil je, tvrdi bečki profesor, odlično sredstvo u borbi protiv stresa. Poželjno je jabuke na kraju premazati livadskim ili lipovim medom, koji su takođe delotvorni kod navedenih tegoba.
U čemu je tajna pečenih jabuka? Prilikom pečenja, u jabukama dolazi do stvaranja posebnih jedinjenja enzima i bioaktivnih materija. Ova jedinjenja u sluzokoži usta, grla i glasnih žica aktiviraju sposobnosti organizma na samolečenje, tvrdi profesor Bankhofer.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Večernje novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus