Zasladite se posle ručka omiljenim desertom koji se pravi na malo drugačiji način.
Sastojci:
- 4 jabuke
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 100 ml mleka
- 200 g pšeničnog brašna
Priprema:
Jabuke očistite od koštice i isecite na kriške. Prelijte sa malo limunovog soka. Dno kalupa obložite pek papirom, a ivice premažite maslacem. Sipajte jabuke, a zatim jaja umutite sa šećerom, pa dodajte mleko sobne temperature i prosejano brašno. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte preko jabuka i pecite 40 minuta na 190°C. Pospite šećerom u prahu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem