Ne morate da budete umetnica u pravljenju testa, kako bi vam ovo pecivo uspelo.
Sastojci:
Za testo:
- 15 g svežeg kvasca
- 200 ml mlakog mleka
- 1 vanilin šećer
- 100 ml mlake vode
- 50 ml otopljenog maslaca
- 30 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- malo soli
- 450-500 g brašna
Za nadev:
- otopjeni maslac
- vanilin šećer
- iseckane jagode
- kristal šećer
Priprema:
Testo umesiti, ostaviti da naraste pa podeliti u tri dela. Svaki deo razviti oklagijom premazati maslacem, posuti šećerom i vanilicom pa staviti iseckane jagode, napraviti oblik. Ponoviti proces dok imamo testa. Premazati žumancem i peći na 180 stepeni 25-30min. Po želji posuti prah šećerom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: letinakuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus