Najavili su vam se gosti i vi ne znate čime da ih poslužite? Ovo je odličan recept za tortu koja će se svima dopasti.
Sastojci:
Za podlogu:
- 4 kutije piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 700 g kisela pavlaka 20% mm
- 250 g šećera u prahu
- 500 g šlag krema
- 400 g malina
Za dekoraciju:
- 1 kesica šlaga
- po potrebi mleko
Priprema:
Mikserom umutite šlag sa mlekom. U drugoj posudi kašikom izmešajte i dobro sjedinite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Na tacni poređajte 2 pakovanja piškota koje su prethodno bile umočene u mleko. Na piškote sipajte fil i ravnomerno rasporedite, zatim poređajte maline.
Preko malina opet lagano premažite fil. Preko fila poređajte drugi red piškota, zatim opet fil, pa maline.
Na kraju celu tortu premažite filom. Umućenim šlagom ukrasite tortu. Tortu ostavite da odstoji (najbolje je da prenoći) da se dobro stegne, da se ukusi lepo sjedine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus