Sastojci:

  • 450 g spanaća
  • 5 jaja
  • 600 g mlevenog mesa
  • Svež peršun (po ukusu)
  • 75 g rendanog parmezana + dodatno za posipanje
  • So po ukusu
  • 80 g prezli

Priprema:

Ukusan, sočan i dekorativan — ovaj rolat je pravi hit na uskršnjoj trpezi. Kuvana jaja unutar mesa simbolizuju novi početak, a ceo recept se priprema brzo i jednostavno. Idealan je i topao i hladan, a savršeno se slaže sa sezonskom salatom ili krompirom.

Savet:

Da bi rolat bio čvrst i lakši za sečenje, ostavite ga da odmori 10-ak minuta pre nego što ga izvadite iz papira i sečete.

Spanać kuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Zatim ga ocedite i ostavite da se ohladi. Četiri jajeta stavite u ključalu vodu i kuvajte oko 10 minuta, zatim ih oljuštite.

U većoj posudi pomešajte mleveno meso sa jednim sirovim jajetom, sitno seckanim peršunom, parmezanom, solju i prezlama  dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na papiru za pečenje rasporedite meso i oblikujte pravougaonik rukama. Preko mesa rasporedite skuvan i oceđen spanać, pospite parmezanom, pa duž jedne duže ivice poređajte kuvana jaja.

Pomoću papira pažljivo uvijte rolat i prebacite ga zajedno sa papirom na pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Ostavite da se prohladi pa secite na kolutove i poslužite.

Bonus video

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu  Izvor: ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu