Sastojci:
- 2 kg piletine bez kostiju i kože
- 200 g šampinjona
- 2 jajeta
- 150 g paradajz sosa
- 30 ml mleka
- 3 čena belog luka
- 1 kašika mešavine suvih začina
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Recept za carsko rolovano meso za Uskrs:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo pripremite marinadu. U činiju stavite 150 g paradajzsosa, dodajte kašičicu soli, mleveni crni biber, iseckajte 3 čena belog luka i sipajte mešavinu suvih začina. Sve dobro izmešajte. Meso stavite na radnu površinu. Pokrijte sve prozirnom folijom i malo izlupajte čekićem.
Pripremljeno meso ravnomerno podmažite marinadom. Prebacite ga u šerpu i marinirajte u frižideru 4-6 sati. Posle 6 sati pripremite fil za rolat. Šampinjone isecite na kriške. Isečene pečurke stavite u zagrejan tiganj sa malo ulja. Pržite dok tečnost ne ispari na jakoj vatri. Dok se pečurke prže, isecite 1 glavicu luka na četvrtine kolutova. U tiganj sa pečurkama sipajte još malo ulja i dodajte seckani crni luk. Sve pržite dok luk ne bude spreman. Na kraju prženja posolite, pobiberite, promešajte i sklonite sa vatre.
Zatim napravite omlet. Razbijte 2 jajeta u činiju. Dodajte 30 ml mleka, posolite i umutite viljuškom. Smesu sipajte u zagrejan tiganj sa malo suncokretovog ulja. Kada se omlet isprži sa jedne strane, okrenite ga na drugu stranu. Stavite gotov omlet na mariniranu piletinu. Odsecite deo gornjeg i donjeg dela omleta i stavite sa strane. Stavite pržene pečurke na preko omleta. Uvijte piletinu sa filom u rolnu i vežite koncem.
Posudu za pečenje lagano podmažite uljem i na nju stavite pileći rolat sa šavom nadole. Gornji deo rolata podmažite sa 2 kašike majoneza. Stavite sve u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 50-60 minuta. Gotov rolat izvadite iz rerne i prekrijte nekom teško daskom. Ostavite rolnu pod teretom dok se potpuno ne ohladi. Uklonite konac sa ohlađenog rolata. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rolat od mlevenog mesa u domaćem lisnatom testu.
Pročitajte i kako se pravi rolat od krompira punjen mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.