Sastojci:

  • 2 kg piletine bez kostiju i kože
  • 200 g šampinjona
  • 2 jajeta
  • 150 g paradajz sosa
  • 30 ml mleka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje
Napravite drugi fil:

Umesto pečuraka propržite peršun i rasporedite po smesi. Naseckajte i propržite spanać, pa i njega stavite na meso. Kačkavalj narendajte i rasporedite preko svega.

Recept za carsko rolovano meso za Uskrs:

Kako biste napravili ovaj rolat, prvo pripremite marinadu. U činiju stavite 150 g paradajzsosa, dodajte kašičicu soli, mleveni crni biber, iseckajte 3 čena belog luka i sipajte mešavinu suvih začina. Sve dobro izmešajte. Meso stavite na radnu površinu. Pokrijte sve prozirnom folijom i malo izlupajte čekićem.

Pripremljeno meso ravnomerno podmažite marinadom. Prebacite ga u šerpu i marinirajte u frižideru 4-6 sati. Posle 6 sati pripremite fil za rolat. Šampinjone isecite na kriške. Isečene pečurke stavite u zagrejan tiganj sa malo ulja. Pržite dok tečnost ne ispari na jakoj vatri. Dok se pečurke prže, isecite 1 glavicu luka na četvrtine kolutova. U tiganj sa pečurkama sipajte još malo ulja i dodajte seckani crni luk. Sve pržite dok luk ne bude spreman. Na kraju prženja posolite, pobiberite, promešajte i sklonite sa vatre.

Zatim napravite omlet. Razbijte 2 jajeta u činiju. Dodajte 30 ml mleka, posolite i umutite viljuškom. Smesu sipajte u zagrejan tiganj sa malo suncokretovog ulja. Kada se omlet isprži sa jedne strane, okrenite ga na drugu stranu. Stavite gotov omlet na mariniranu piletinu. Odsecite deo gornjeg i donjeg dela omleta i stavite sa strane. Stavite pržene pečurke na preko omleta. Uvijte piletinu sa filom u rolnu i vežite koncem.

Posudu za pečenje lagano podmažite uljem i na nju stavite pileći rolat sa šavom nadole. Gornji deo rolata podmažite sa 2 kašike majoneza. Stavite sve u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 50-60 minuta. Gotov rolat izvadite iz rerne i prekrijte nekom teško daskom. Ostavite rolnu pod teretom dok se potpuno ne ohladi. Uklonite konac sa ohlađenog rolata. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rolat od mlevenog mesa u domaćem lisnatom testu.

Pročitajte i kako se pravi rolat od krompira punjen mesom

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Rolat od lisnatog testa Izvor: Rolat od lisnatog testa

StvarUkusa