Odličan izbor za ručak ukoliko imate goste, brzo se sprema, a veoma je ukusna.
Možete ga poslužiti i za slavu.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- so, suvi biljni začin, biber, peršun
- 2 kašike prezli
Za nadev
- 7 kuvanih jaja
Priprema:
1. U mleveno meso dodamo 2 kašike prezli. Dobro izmešamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i složimo na njega kuvana jaja.
2. Pažljivo umotamo jaja sa mesom i pripazimo da nema “pukotina” da se kod pečenja ne bi “rascvetalo”
3. Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje, jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.
4. Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo rolat, nožem rasečemo foliju i pomerimo je sa mesa. Vratimo ga još na 20-ak minuta u rernu dok ne porumeni.
Posluživanje
Uz ovo ide sve: testenina, krompir, pirinač, njoke, mlinci, neki umak i naravno salata.
Izvor: slatki-grijeh2.blogspot.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom