Odličan izbor za ručak ukoliko imate goste, brzo se sprema, a veoma je ukusna.
Možete ga poslužiti i za slavu.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- so, suvi biljni začin, biber, peršun
- 2 kašike prezli
Za nadev
- 7 kuvanih jaja
Priprema:
1. U mleveno meso dodamo 2 kašike prezli. Dobro izmešamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i složimo na njega kuvana jaja.
2. Pažljivo umotamo jaja sa mesom i pripazimo da nema “pukotina” da se kod pečenja ne bi “rascvetalo”
3. Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje, jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.
4. Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo rolat, nožem rasečemo foliju i pomerimo je sa mesa. Vratimo ga još na 20-ak minuta u rernu dok ne porumeni.
Posluživanje
Uz ovo ide sve: testenina, krompir, pirinač, njoke, mlinci, neki umak i naravno salata.
Izvor: slatki-grijeh2.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus