Odličan izbor za ručak ukoliko imate goste, brzo se sprema, a veoma je ukusna.

Možete ga poslužiti i za slavu.

Sastojci:

  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • so, suvi biljni začin, biber, peršun
  • 2 kašike prezli

Za nadev

  • 7 kuvanih jaja

Priprema:

1. U mleveno meso dodamo 2 kašike prezli. Dobro izmešamo. Na aluminijsku foliju razvaljamo meso i složimo na njega kuvana jaja.

2. Pažljivo umotamo jaja sa mesom i pripazimo da nema “pukotina” da se kod pečenja ne bi “rascvetalo”

3. Tada još zamotamo u foliju i stavimo na pleh od pećnice. Nije potrebno stavljati ulje, jer se u foliji pečenjem skupi masnoće.

4. Pečemo na 185°C oko sat vremena pa onda izvadimo rolat, nožem rasečemo foliju i pomerimo je sa mesa. Vratimo ga još na 20-ak minuta u rernu dok ne porumeni.

Posluživanje

Uz ovo ide sve: testenina, krompir, pirinač, njoke, mlinci, neki umak i naravno salata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: slatki-grijeh2.blogspot.com