Pečene paprike daće posebnu čar ovom jelu.
Potrebni sastojci:
- makarone
- 300 g mlevenog mesa
- 1 kašičica origana
- so, biber
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 6 paprika pečenih
- 100 g paradajz pelata
- 200 g kačkavalja
- 5 kašika ulja
Način pripreme:
Jedno pakovanje makarona skuvajte u prethodno posoljenoj vodi sa 1 kašikom maslinovog ulja. Preostalo ulje zagrejte i propržite sitno iseckan luk, beli luk, rendanu šargarepu i sitno iseckane pečene paprike.
Čim malo omekšaju, dodajte mleveno meso, koje ste prethodno začinili biberom, solju i origanom. Mešajte dok se meso ne isprži, pa dodajte i paradajz. Zatim začinite po želji. Nakon 5 minuta sklonite sos sa vatre.
U tepsiju isipajte makarone, prelijte sosom, promešajte sve, posipajte kačkavaljem i stavite da se peče dok ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Bonapetti
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu