Rolat sa korom od kačkavalja punjen piletinom definitivno će oduševiti sve svojim ukusom. Predivno će se uklopiti i izgledom na svakoj svečanoj trpezi.
Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 280 g kačkavalja
- 250 g šampinjona
- 4 jajeta
- 1 šargarepa
- 3 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 1 kašičica karija
- so, biber
Priprema:
Pileći file operite i osušite papirnim ubrusima. Svaki file prerežite po dužini na dva dela (nemojte do kraja, treba da dobijete 2 veća tanja komada). Izlupajte meso ako je potrebno. Posolite, pobiberite po ukusu i pospite karijem sa obe strane. Dobro rasporedite začine po mesu.
Operite pečurke i isecite na sitno. Pržite ih na suvom tiganju uz povremeno mešanje dok tečnost ne ispari. Oljuštite, operite i isecite luk na male kockice. Kada tečnost iz pečurki ispari, dodajte malo ulja u šerpu i dodajte seckani luk u pečurke. Pržite sve dok luk ne omekša.
Šargarepu očistite, operite i izrendajte na krupno. Dodajte šargarepu u pečurke i luk i sve dinstajte dok se šargarepa ne skuva. Na kraju dodajte so i biber po ukusu, promešajte, sklonite sa vatre i pustite da se malo ohladi. Prebacite blago ohlađeni nadev od pečuraka u blender i dodajte sirovo jaje. Sve sameljite dok ne postane glatko.
Izrendajte kačkavalj, a preostala 3 jajeta umutite i dodajte majonez, pa promešajte. Sipajte jaja u kačkavalj. Sve sjedinite. Na pleh obložen silikonskom podlogom ili pek papirom sipajte testo od kačkavalja i lepo rasporedite da napravite pravougaonik. Veličina pravouganika je otprilike 35x30 cm. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C 25-30 minuta.
Pustite da se testo od kačavalja malo ohladi, a zatim skinite silikon. Stavite pripremljeni file na testo od kačkavalja tako da nema praznina. File treba da zauzima 2/3 kore sira. Stavite nadev od pečuraka na ivicu filea. Urolajte čvrsto pek papirom. Rolat sa pek papirom pecite u rerni zagrejanoj na 180°C tokom 35 minuta. Pustite da se gotov rolat potpuno ohladi, a zatim ga isecite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem