Zanimljiv način pripreme omiljenog mesa.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- 4 kriške slanine
- 2 kašike maslaca
- malo svežeg peršuna
- malo vlašca
- so i biber
- 40 g prezli
- 1 jaje
- 2 kašike parmezana
Priprema:
Maslac sobne temperature pomešajte sa seckanim vlašcem i peršunom, pa posolite i pobiberite. Oblikujte u valjak pomoću folije i ostavite u frižideru. Slaninu propržite.
Na piletini napravite mali džep, pa posolite i pobiberite. Maslac narežite na kriške i stavite u svaki džep mesa, zajedno sa slaninom.
Uvaljajte meso u umućena jaja, pa u prezle pomešane sa parmezanom. Pržite desetak minuta u vrućem ulju, pa prebacite u zagrejanu rernu na još 10 minuta na 180°C. Poslužite s pireom ili povrćem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus