Zanimljiv način pripreme omiljenog mesa.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 4 kriške slanine
  • 2 kašike maslaca
  • malo svežeg peršuna
  • malo vlašca
  • so i biber
  • 40 g prezli
  • 1 jaje
  • 2 kašike parmezana

Priprema:

Maslac sobne temperature pomešajte sa seckanim vlašcem i peršunom, pa posolite i pobiberite. Oblikujte u valjak pomoću folije i ostavite u frižideru. Slaninu propržite.

Na piletini napravite mali džep, pa posolite i pobiberite. Maslac narežite na kriške i stavite u svaki džep mesa, zajedno sa slaninom.

Uvaljajte meso u umućena jaja, pa u prezle pomešane sa parmezanom. Pržite desetak minuta u vrućem ulju, pa prebacite u zagrejanu rernu na još 10 minuta na 180°C. Poslužite s pireom ili povrćem.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  
Izvor: stvarukusa.rs