Svako ima svoj trik za restovani krompir, koji je savršen prilog roštilju, pečenoj svinjetini, kuvanom mesu, kiselom kupusu i kobasicama... Glavni uslov za dobar restovani krompir je odabir odgovarajućeg krompira, pa treba kupiti brašnasti, koji je za to jelo i najbolji.
Mnogi će reći da je duša restovanog krompira svinjska mast, neki ga neće ni poslužiti dok ga dobro ne promešaju u tiganju. Ali jedna od univerzalnih tajni je u tome da se luk za restovani krompir dobro isprži jer ako ne uradite to jelo neće biti toliko ukusno.
Hrvatski kuvar Slaven Far je otkrio svoju tajnu najboljeg restovanog krompira. Njegov trik je u bujonu, pilećem ili goveđem, koji daje neverovatan ukus tom sirotinjskom jelu.
"Propržite seckani luk i dodajte slaninu narezanu na kockice. Potom sipajte goveđi ili pileći bujon, kao i seckani sveži peršun. Zatim se dodaje narezani kuvani krompir, sve skupa se promeša i stavi se u rernu, tek toliko da se kratko zapeče i ispari višak tečnosti", kaže majstor roštilja (i krompira) Slaven Fer.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća