Ukusan predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 4 veze zelja
- 350 g mlevenog mesa
- malo pirinča
- začini po želji
- malo crnog i belog luka
- paradajz sok
Priprema:
Na malo crnog i belog luka propržite meso, začinite ga po želji. Zatim pred kraj dodajte pirinač. Odsecite stabljike na listovima i operite ga. Zatim lišće stavite u proključalu vodu nekih 10-15 sekundi da malo omekšaju. Stavite list u šaku u sipajte 1-2 kašike smese sa mesom (u zavisnosti koliki je list) i zamotajte sarmu. Stavite u šerpu, pa prelijte vodom i paradajz sokom. Kratko kuvajte, a ako želite možete zapeći i u rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus