Ukusan predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 4 veze zelja
- 350 g mlevenog mesa
- malo pirinča
- začini po želji
- malo crnog i belog luka
- paradajz sok
Priprema:
Na malo crnog i belog luka propržite meso, začinite ga po želji. Zatim pred kraj dodajte pirinač. Odsecite stabljike na listovima i operite ga. Zatim lišće stavite u proključalu vodu nekih 10-15 sekundi da malo omekšaju. Stavite list u šaku u sipajte 1-2 kašike smese sa mesom (u zavisnosti koliki je list) i zamotajte sarmu. Stavite u šerpu, pa prelijte vodom i paradajz sokom. Kratko kuvajte, a ako želite možete zapeći i u rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem