Sočivo je jelo slično pasulju. Jednako je ukusno, ali je njegova priprema brža i jednostavnija. Ako želite možete dodati suvo meso, kobasicu...
Sastojci:
- 300 g zelenog sočiva
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
Za zapršku:
- ulje (mast)
- 1 kašičica brašna
- malo mlevene crvene paprike
- beli luk u prahu
Priprema:
U vodu sipati sočivo sa dve šargarepe i kuvati desetak minuta. Zatim prosuti tu vodu, pa sipati novu i vratiti sočivo i šargarepu. U novu vodu dodajte i sitno seckan crni luk. Kuvajte nekih 45 minuta, a začinite po želji. U drugoj posudi napravite zapršku tako što ćete pomešati sve sastojke i prelite preko sočiva. Kuvajte još nekih 10 minuta, pa izvadite šargarepu i iseckajte (možete i ne morate).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus