Sočivo je jelo slično pasulju. Jednako je ukusno, ali je njegova priprema brža i jednostavnija. Ako želite možete dodati suvo meso, kobasicu...
Sastojci:
- 300 g zelenog sočiva
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
Za zapršku:
- ulje (mast)
- 1 kašičica brašna
- malo mlevene crvene paprike
- beli luk u prahu
Priprema:
U vodu sipati sočivo sa dve šargarepe i kuvati desetak minuta. Zatim prosuti tu vodu, pa sipati novu i vratiti sočivo i šargarepu. U novu vodu dodajte i sitno seckan crni luk. Kuvajte nekih 45 minuta, a začinite po želji. U drugoj posudi napravite zapršku tako što ćete pomešati sve sastojke i prelite preko sočiva. Kuvajte još nekih 10 minuta, pa izvadite šargarepu i iseckajte (možete i ne morate).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem