Sočivo je jelo slično pasulju. Jednako je ukusno, ali je njegova priprema brža i jednostavnija. Ako želite možete dodati suvo meso, kobasicu...

Sastojci:

  • 300 g zelenog sočiva
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk

Za zapršku:

  • ulje (mast)
  • 1 kašičica brašna
  • malo mlevene crvene paprike
  • beli luk u prahu

Priprema:

U vodu sipati sočivo sa dve šargarepe i kuvati desetak minuta. Zatim prosuti tu vodu, pa sipati novu i vratiti sočivo i šargarepu. U novu vodu dodajte i sitno seckan crni luk. Kuvajte nekih 45 minuta, a začinite po želji. U drugoj posudi napravite zapršku tako što ćete pomešati sve sastojke i prelite preko sočiva. Kuvajte još nekih 10 minuta, pa izvadite šargarepu i iseckajte (možete i ne morate).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs