1. Opranim i oceđenim borovnicama u posudi za kuvanje dodati sok od pomorandže i promešati.
2. Sadržaj kesice džemfix-a prvo pomešati s dve kašike šećera, a zatim ga umešati u voćnu smesu.
3. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, uz neprestano mešanje, a zatim dodati ostatak šećera. Kuvati još tri minuta, neprestano mešajući.
4. Džemom odmah puniti tegle, zatvoriti poklopcem na navoj, okrenuti pune tegle na poklopac i ostaviti tako pet minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus