Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČOKOLADNI KOLAČ SA JABUKAMA: "Caka" je u sipanju vanila krema, zbog kojeg će dobiti gornju koricu

Čokoladni kolač sa jabukama je omiljena poslastica najmlađih, ali i onih starijih.

 Čokoladni kolač sa jabukama Izvor: Printscreen/YT/Arab sweet

Svaka domaćica ima recept za kolač sa jabukama i većina dodaje neki sastojak kako bi poslastica imala njihov pečat. Čokoladni kolač sa jabukama nije nov recept, ali ako ga napravite pomoću ovog trika dobićete poslasticu iz slojeva. Sve što treba da uradite je da sipate smesu, a zatim preko da sipate vanila krem pomoću šprica, horizontalno, pa vertikalno, sa razmacima, kako bi se oblikovao kvadrat. Tokom pečenja biskvit će narasti i ispuniće šupljine između fila. 

Ako vam vanila krem deluje komplikovano, umutite puding od vanile, onaj bez kuvanja je jednostavniji. 

Sastojci:

  • 1 jabuka 
  • 1 jaje 
  • 60 g šećera 
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 100 ml mleka 
  • 60 ml ulja 
  • 140 g brašna 
  • 8 g praška za pecivo 
  • 20 g kakaoa

Za krem od vanile:

  • 500 ml mleka
  • štap vanile (trebaće vam semenke iz štapa)
  • 4 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 50 g brašna ili gustina
  • 1 list želatina

Možda će vas zanimati

Priprema:

Oljuštite jabuku i iseckajte na komadiće. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte mleko i ulje, promešajte, pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve dobro sjedinite i dodajte jabuke. Promešajte, pa sipajte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom. Krem od vanile sipajte u špric za kolače i ukrasite kolač u obliku rešetke. Pecite na 180°C oko 25-30 minuta. 

Za vanila krem: Zakuvjate mleko sa rendanim semenkama iz vanile. Po želji stavite i prazan štapić, koji treba da izvadite kad mleko provri. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte brašno ili gustin i promešajte da nema grudvica. U to sipajte malo provrelog mleka, dobro razmutite, pa dodajte i ostatak mleka. Dobro promešajte, vratite u posudu u kojoj se mleko kuvalo i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. Sklonite sa vatre i dok se hladi često mešajte, da se po vrhu ne uhvati korica, ili prekrijte prozirnom folijom. Za gušći krem, skuvani krem sklonite sa vatre, neka malo odstoji, pa umešajte prethodno nakvašen i oceđen želatin.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti