Da li postoji osoba koja ne voli sarme? Sada vam nudimo recept za pripremu sarmi na malo drugačiji način, ali podjednako ukusan.
Sastojci:
- 500 g svinjske krtine od plećke
- 200 g lenti dimljene slanine
- 500 g tankih dimljenih kobasica
- 250 g juneće krtine
- 1 šargarepa
- listovi kiselog kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 parče pilećih grudi
- 2 suve vezene paprike
- 200 ml crvenog vina
- ulje
- so, biber
Priprema: Svinjsko i juneće meso isecite na parčad i sameljite u mašini za meso. U tiganju propržite sitno isečen crni luk, šargarepu isečenu na kocke i suve paprike isečene na parčad. Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte povrće u posudu sa mesom. Zatim propržite isečene listove kiselog kupusa. Posolite i pobiberite.
U posudu sa mesom dodajte na kocke iseckan pileći file, polovinu kobasica sitno isečenih, posolite, pobiberite i umesite smesu rukama. Preostale četiri kobasice isecite na polovine. Na list kiselog kupusa stavite lentu slanine, fil od mlevenog mesa, parče kobasice, ponovo fil i uvijte sarmu. Na isti način pripremite sve sarme.
Preostali fil stavite u tiganj. Posolite, pobiberite i promešajte. Sadržinu iz tiganja preručite u šerpu. Zatim u tiganj sipajte crveno vino i 500 ml vode. Posolite i pobiberite. Poređajte sarme u šerpu. Tečnošću iz tiganja prelijte sarme, a zatim ih pritisnite tanjirom. Šerpu poklopite i kuvajte dva sata.
Izvadite sarme i presecite na pola. Isečen kupus i fil izvadite iz šerpe i servirajte na činiju. Poređajte polovine sarmi. Dekorišite grančicom peršuna.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem