Kremasta poslasica koju mnogi obožavaju zamirisaće vašom kuhinjom kao nikad do sada.
Potrebno je:
- 1l mleka
- 4 jaja
- 5 kašika šećera
- 2 vanilina šećera
- kašičica arome vanile
- 2 kašike brašna
Priprema:
Prvo odvojite belanca i žumanca. U dublju posudu penasto umutiti belanca mikserom u što čvršći sneg.
U zasebnoj posudi prokuvati mleko. U vruće mleko se spušta jedna po jedna kašika snega od belanaca. Lagano ih spustiti, pa sačekati malo, kraće od minut, pa ih okrenuti na drugu stranu. Ostaviti opet pola minuta, pa uz pomoć hvataljke prebaciti šnenokle u posudu u kojoj ćete ih služiti. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite sva belanca.
Nakon što ste potrošili sva belanca mleko procedite na sitnu cediljku.
U drugoj posudi umutiti mikserom žumanca, šećer, aromu vanile, vanilin šećer, pa polako dodavati brašno. Nakon toga dodati malo mleka. Staviti na šporet da se kuva uz postepeno dodavanje mleka. Kuvati par minuta, dok se ned dobije lepa gusta masa žute boje.
Nakon što je masa gotova, njome prelijte gotove šnenokle. Ovaj kolač treba da se dobro ohladi u frižideru pre služenja.
Odozgo opet možete posuti rendanom čokoladom, mrvicama, topingom od čokolade ili karamele. Sve je stvar vašeg ukusa. Ne možete pogrešiti za šta god da se odlučite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus