Ovaj starinski kolač se topi u ustima. Brzo se pravi i bez prženja u dubokom ulju.

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 300 g brašna
  • 3 šoljice ulja
  • 6 šoljica vode

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 7 dl vode
  • 1 limun

Priprema:

U odgovarajuću šerpu staviti 6 šoljica vode, dodati ulje i staviti da provri. Nakon toga skloniti sa ringel i uto dodati brašno. Potrebno je sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi. Nakon toga dodati jaja i izmešati.

Pripremite špric za tulumbe. U pleh u kojem ćete peći tulumbe stavite pek papir ili ga dobro podmažite uljem. Potom iz šprica istisnite tulume u pleh. Napravite dovoljno razmaka među njima tako da mogu malo i da narastu.

SAVRŠENE: Domaće tulumbe iz rerne
Foto: Stvar ukusa tulumbe-1

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko pola sata, pa ih ostavite da se ohlade.

Priprema sirupa: U šerpu sipajte vodu i šećer. Stavite da prokuva. Kuvati oko 10 minuta pa na kraju dodati 1 limun isečen na kolutiće.

Ohlađene tulumbe prelijte sa pripremljenim sirupom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: stvarukusa. rs