Ovaj starinski kolač se topi u ustima. Brzo se pravi i bez prženja u dubokom ulju.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 300 g brašna
- 3 šoljice ulja
- 6 šoljica vode
Za sirup:
- 1 kg šećera
- 7 dl vode
- 1 limun
Priprema:
U odgovarajuću šerpu staviti 6 šoljica vode, dodati ulje i staviti da provri. Nakon toga skloniti sa ringel i uto dodati brašno. Potrebno je sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi. Nakon toga dodati jaja i izmešati.
Pripremite špric za tulumbe. U pleh u kojem ćete peći tulumbe stavite pek papir ili ga dobro podmažite uljem. Potom iz šprica istisnite tulume u pleh. Napravite dovoljno razmaka među njima tako da mogu malo i da narastu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko pola sata, pa ih ostavite da se ohlade.
Priprema sirupa: U šerpu sipajte vodu i šećer. Stavite da prokuva. Kuvati oko 10 minuta pa na kraju dodati 1 limun isečen na kolutiće.
Ohlađene tulumbe prelijte sa pripremljenim sirupom.
Izvor: stvarukusa. rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem