Savršeno meke i preukusne mame da uzmete još jednu više.
Sastojci:
- 600g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 3,5 dl mlakog mleka
- 1 jaje
- 50 g istopljenog maslaca ili ulja
Fil:
- Džem koji volite
Za premazivanje
- 1 žumance
- 1 dl vode
Način pripreme:
U mlakom mleku sa malo pripremljenog šećera promešati kvasac i ostaviti na toplom mestu da se aktivira.
U veću posudu za mešanje staviti brašno, šećer i so pa dadati jaje i mleko sa aktiviranim kvascem.
Dobro zamesiti elastično testo i ostaviti da raste na toplom mestu prekriveno prijanajućom folijom oko 1h.
Nakon toga na obrašnjavljenoj radnoj površini lagano premesiti testo i podeliti na jufke (lopte) veličine većeg oraha.
Svaku kufku istanjiti rukama ili oklagijom na debljinu od oko 2-3mm, premazati džemom i urolati.
Dobijenu rolnicu malo rukama pritisnuti sa krajeva da se dobije deblji valjak i ređati u pleh obložen papirom za pečenje tako da stoji uspravno.
Kada nafilujete sve rolnice premažite ih žumancetom umućenim sa vodom i ostavite da odstoje na toplom mestu oko 30 min.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20-30 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu, rumenu boju.
Izvor: detinjarije.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus