Ovo je fantastičan kolač za sve prave ljubitelje čokolade.
Potreban materijal:
Kore
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašika kakaoa
- 6 kašika tople vode
Milk krem
- 1l mleka
- 100g gustina
- 4 kašika šećera
- 100g bele čokolade
- 250g margarina
- 150g šećera u prahu
Toping
- 200g mlečne čokolade
- 100g crne čokolade
- 5 kašika mleka
- 4 kašika šećera
- 150g margarina
Priprema:
Kore
Jaja umutiti penasto sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati i dodati umućenim jajima. Sve lagano zamešati i sjediniti.
Dodati i vodu, pa sjediniti sa predhodnom masom.
Sipati u pleh dimenzija 35x40cm obložen papirom za pečenje. ( koru preseći na pola ).
Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180C nekih 15-20 minuta.
Pečenu koru ohladiti, pa je preseći na pola.
Od potrebne količine mleka odvojiti 150ml i pomešati sa gustinom i šećerom. Lepo razmutiti da nema grudvica.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti na vatru da provri.
U vrelo mleko zatim dodati gustin i kuvati uobičajeno kašicu dok se ne dobije potrebna gustina.
Skloniti sa vatre i skroz ohladiti.
Kada se ohladi, dodati posebno umućen margarin sa šećerom u prahu i sve lepo sjediniti mikserom.
Toping
Čokoladu, šećer, mleko i margarin staviti u šerpicu pa kuvati sve dok se sastojci ne istope i sjedine.
Ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje
Prvu koru premazati polovinom belog fila, a zatim premazati polovinom topinga.
Staviti preko drugu koru i premazati ostatkom belog fila i topingom.
Pre sečenja, dobro ohladiti u frižideru.
Izvor: moje-grne.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus