Ako volite slatkiše, a ne želite da provodite mnogo vremena u kuhinji pripremajući kore i filove za teške poslastice ovaj kolač je super ideja za vas.
Da biste ga napravili potrebno je malo umeća i ovi sastaojci:
Za crni deo:
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1,5 dl vode
- 400 g mlevenog keksa
Beli deo:
- 250 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- 1 dl vode
- 400 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U 1,5 dl vode sipati 250 g šećera i staviti da se ušpinuje. U to dodati margarin i ostaviti ga da se skroz istopi. Nakon toga šerpu skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. Potopm dodati mleveni keks i sve to izmešati.
Kad je smesa lepo umešena, sjedinjena masu prospite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kad se ohladi preliti ga otopljenom čokoladom.
Drugi deo se pravi tako što se opet ušpinuje šećer i voda, pa doda margarin. Dok je još vruće sipati mleko u prahu. Bitno je da ga dobro umutite da se ne bi stvorile grudvice.
Čim se umuti sipati preko otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne. Najbolje je ostaviti ga par sati u frižideru, a onda uzeti ošar nož ili još bolje skalpel i pažljivo iseći tako da svaki pravougaonik bude jednake veličine.
Ako vam je ostalo čokolade možete ga ukrasiti tako što ćete istopljenu čokoladu poprskati odozgo. Prijatno!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem