Ako volite slatkiše, a ne želite da provodite mnogo vremena u kuhinji pripremajući kore i filove za teške poslastice ovaj kolač je super ideja za vas.
Da biste ga napravili potrebno je malo umeća i ovi sastaojci:
Za crni deo:
- 250 g margarina
- 250 g šećera
- 1,5 dl vode
- 400 g mlevenog keksa
Beli deo:
- 250 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- 1 dl vode
- 400 g šećera
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U 1,5 dl vode sipati 250 g šećera i staviti da se ušpinuje. U to dodati margarin i ostaviti ga da se skroz istopi. Nakon toga šerpu skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. Potopm dodati mleveni keks i sve to izmešati.
Kad je smesa lepo umešena, sjedinjena masu prospite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kad se ohladi preliti ga otopljenom čokoladom.
Drugi deo se pravi tako što se opet ušpinuje šećer i voda, pa doda margarin. Dok je još vruće sipati mleko u prahu. Bitno je da ga dobro umutite da se ne bi stvorile grudvice.
Čim se umuti sipati preko otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne. Najbolje je ostaviti ga par sati u frižideru, a onda uzeti ošar nož ili još bolje skalpel i pažljivo iseći tako da svaki pravougaonik bude jednake veličine.
Ako vam je ostalo čokolade možete ga ukrasiti tako što ćete istopljenu čokoladu poprskati odozgo. Prijatno!
Domaći hlepčići sa susamom
Domaća pašteta od sardina - kremasti namaz gotov za 5 minuta
Lagani rolat sa krem sirom i malinama
Govedina sa lukom u ljutom sosu
Prolećna minestrone čorbica sa raznim povrćem