Ako volite slatkiše, a ne želite da provodite mnogo vremena u kuhinji pripremajući kore i filove za teške poslastice ovaj kolač je super ideja za vas.

Da biste ga napravili potrebno je malo umeća i ovi sastaojci:

Za crni deo:

  • 250 g margarina
  • 250 g šećera
  • 1,5 dl vode
  • 400 g mlevenog keksa

Beli deo:

  • 250 g margarina
  • 400 g šećera u prahu
  • 1 dl vode
  • 400 g šećera

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

U 1,5 dl vode sipati 250 g šećera i staviti da se ušpinuje. U to dodati margarin i ostaviti ga da se skroz istopi. Nakon toga šerpu skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi. Potopm dodati mleveni keks i sve to izmešati.

Kad je smesa lepo umešena, sjedinjena masu prospite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Kad se ohladi preliti ga otopljenom čokoladom.

Drugi deo se pravi tako što se opet ušpinuje šećer i voda, pa doda margarin. Dok je još vruće sipati mleko u prahu. Bitno je da ga dobro umutite da se ne bi stvorile grudvice.

Čim se umuti sipati preko otopljene čokolade. Ostaviti da se stegne. Najbolje je ostaviti ga par sati u frižideru, a onda uzeti ošar nož ili još bolje skalpel i pažljivo iseći tako da svaki pravougaonik bude jednake veličine.

Ako vam je ostalo čokolade možete ga ukrasiti tako što ćete istopljenu čokoladu poprskati odozgo. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: stvarukusa.rs