Tradicionalan italijanski desert koji možete da služite i sa seszonskim voćem. Stavite maline, kupine ili šta volite preko deserta. Takođe možete staviti i otopljenu čokoladu, sos od voća.
Sastojci:
- 60 ml mleka
- 7 g želatina
- 480 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte mleko u malu posudu i dodajte želatin. Ostavite da odstoji 5-10 minuta da omekša. U međuvremenu, na srednje jakoj temeperaturi zagrejte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile i kuvajte dok se šećer ne rastopi. Zatim dodajte želatin i mutite dok smesa ne postane glatka. Ako se želatin nije potpuno rastopio, vratite šerpu na šporet na nisku temperaturu i konstantno mešajte. Nemojte dozvoliti da vam smesa proključa. Sipajte smesu u 4 posude. Stavite u frižider i hladite najmanje 4 sata pre serviranja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus