Tradicionalan italijanski desert koji možete da služite i sa seszonskim voćem. Stavite maline, kupine ili šta volite preko deserta. Takođe možete staviti i otopljenu čokoladu, sos od voća.
Sastojci:
- 60 ml mleka
- 7 g želatina
- 480 ml slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
Priprema:
Sipajte mleko u malu posudu i dodajte želatin. Ostavite da odstoji 5-10 minuta da omekša. U međuvremenu, na srednje jakoj temeperaturi zagrejte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile i kuvajte dok se šećer ne rastopi. Zatim dodajte želatin i mutite dok smesa ne postane glatka. Ako se želatin nije potpuno rastopio, vratite šerpu na šporet na nisku temperaturu i konstantno mešajte. Nemojte dozvoliti da vam smesa proključa. Sipajte smesu u 4 posude. Stavite u frižider i hladite najmanje 4 sata pre serviranja.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem