Tradicionalan italijanski desert koji možete da služite i sa seszonskim voćem. Stavite maline, kupine ili šta volite preko deserta. Takođe možete staviti i otopljenu čokoladu, sos od voća.

Sastojci:

  • 60 ml mleka
  • 7 g želatina
  • 480 ml slatke pavlake
  • 50 g šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
Jednostavan, brz i kremast italijanski desert: Pana kota
Foto: Shutterstock pana-kota

Priprema:

Sipajte mleko u malu posudu i dodajte želatin. Ostavite da odstoji 5-10 minuta da omekša. U međuvremenu, na srednje jakoj temeperaturi zagrejte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile i kuvajte dok se šećer ne rastopi. Zatim dodajte želatin i mutite dok smesa ne postane glatka. Ako se želatin nije potpuno rastopio, vratite šerpu na šporet na nisku temperaturu i konstantno mešajte. Nemojte dozvoliti da vam smesa proključa. Sipajte smesu u 4 posude. Stavite u frižider i hladite najmanje 4 sata pre serviranja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs