Sočan kolač koji će vas oduševiti. Možete ga ukrastiti mlevenim pistaćima, kokosom ili nečime po vašoj želji.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera (2dcl)
- 1 vanilin šecer
- 150 ml ulja
- 200 ml mleka
- 260 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaoa
Za preliv:
- 700 ml mleka
- 1 čaša šećera
- 70 ml ulja
- 3 kašike kakaoa
- 100 g čokolade po želji
Priprema:
U posudi pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa umutite. Polako dodajte ulje i mleko i konstantno mutite. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa lepo sjedinite mikserom. Tepsiju dimenzija 35x22 cm obložite pek papirom. Sipajte smesu i pecite na 200°C nekih 25-30 minuta. Kada se kolač prohladi, skinite pek papir i isecite kolač na kocke.
Za preliv: Sjedinite sve sastojke u šerpi i kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada provri kuvajte još nekih 1-2 minuta. Kada se preliv prohladi prelijte kolač. Zatim kolač stavite u frižider nekih 5-6 sati da preliv lepo upije, a najbolje bi bilo da ostavite preko noći.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem