Kremast desert koji se topi u ustima.

Kora:

- 4 jaja

- 100g šećera

- 80g brašna

- 1/2 kašičice prašak a za pecivo

- 20g kakao praha

- 40g mlevenog lešnika

- 4 kašike vode

- po želji malo blago čokoladnog mleka za polivanje kore

Fil:

- 250g maskarpone sira

- 250g bele linolade

- 250ml slatke pavlake

- 1 kremfiks

Za ukras:

- 50g istopljene mlečne čokolade

- lešnik komadići

Bueno rolat: Kremast kolač ukusniji od bilo koje torte (RECEPT)
Foto: Printscreen slatka domaćica instagram bueno-rolat

Priprema

1. Za koricu odvojiti jaja, belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg, dodati naizmenično jedno po jedno žumance i vodu. Suve sastojke pomešati i dodavati kašiku po kašiku u smesu. Sve treba polako mešati dok se ne sjedini. Nakon toga testo rasporediti po plehu obloženim pek papirom i peći 10-15 minuta na 170 stepeni.

2. Odmah posle pečenja, na koricu stavite vlažnu krpu, okrenete koricu na drugu stranu, skinete papir i urolate koricu po dužoj strani. Krpom prekrijete koricu i ostavite ga tako dok se potpuno ne ohladi.

3. Za to vreme se pravi fil, mikserom umutiti maskarpone i linolada (ovde može i prah šećer da se doda ko voli), na kraju dodati neumućenu slatku pavlaku i krem fiks i mutiti dok ne nastane poprilično čvrst fil.

4. Korica se sada ispravi, nju sada možete da prelijete belim čokoladnim mlekom. Zatim namažete fil na koricu, ostavite otprilike 1/3 fila za preko, i polako uvijete rolat po dužini, prebacite ga na tacnu, namažete ostatak fila i ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica