Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Izuzetno bogat i kremast ukus: Čokoladna torta sa dve kore i dva fila

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Izuzetno bogat i kremast ukus: Čokoladna torta sa dve kore i dva fila

Izvor: Foto: Snežana Vuleta

Torta pogodna za sve vrste svečanosti.

Sastojci za koru:

  • 8 jaja
  • 50 g lešnika
  • 50 g oraha
  • 50 g badema
  • 200 g šećera
  • 1 kašika brašna

Fil 1 :

  • 8 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 250ml slatke pavlake
  • 200 g putera

Fil 2:

  • 200 g šlaga
  • 2dl kisele vode
  • 150 g plazma keksa

Priprema kore:

Umutiti belanca u šam I postepeno dodavati šećer. Špatulom umesati brašno, orahe, bademe I lešnike...Podelite na dva dela. Ispeći 2 kore po 25 minuta na 180°c. Preporuka je kalup od 26 cm.

Fil 1

Penasto umutiti žumanaca i secer. Skuvati na pari dok se smesa ne smanji na polovinu. Umešati čokoladu. Dodati slatki pavlaku i sjediniti. Penasto umutiti puter i u njega dodati ohlađenu smesu i mutiti dok ne očvrsne.

Fil 2

Umutiti mikserom šlag sa kiselom vodom. Dodati mlevenu plazmu.

Filovati Kora 1 ,fil 1 (1/3), fil 2, pa još jednom tako. Ostaviti malo (1/3) od fila 1 . Dodati 150 ml slatke pavlake. Umutiti u krem I premazati tortu okolo.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Recept poslala Snežana Vuleta

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti