Sastojci:
2 jaja, 1 kvasac, prašak za pecivo, 250 ml ulja, 500 g brašna, 250 ml hladnog mleka, 3 kašike kakao praha
Za preliv:
5 kesica vanilin šećera, litar vode, 3 čaše šećera.
Pogledajte i 10 najpopularnijih turskih poslastica
Priprema:
Umutite jaja, ulje i mleko, pa umesite sa oko 300 grama brašna, praškom za pecivo i kvascem. Prepolovite smesu i umešajte kakao u jednu polovinu. Posle postepeno dodajte brašno u oba dela.
Ostavite da naraste na toplom i onda isecite na komadiće oba dela, pa ih valjajte po stolu prstima i motajte - najpre spiralno, a onda ih motajte u krug.
Ne treba da podmazujete tepsiju. Pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Stavite da se kuva preliv (oko 5 min je dovoljno) i onda zalijte kolač dok je još topao (ne sme da bude vreo).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: opanak.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem