Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne bacajte ljuske belog luka: Evo kako da ih iskoristite

Sigurno i vi, kao i većina, odbacujete ljusku belog luka. Posle ovog teksta više nećete to raditi

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Beli luk je u svakom smislu jedna od najzdravijih namirnica koju možete da unesete u telo. Sirov, pečen, čak i crn, u svakom slučaju je pun posebnih antioksidanasa koji imaju antikancerogeno dejstvo, ali su i sjajni u dizanju imuniteta.

Ali to što je samo čen belog luka zdrav, ne znači da je ljuska za bacanje, baš naprotiv!

Pogledajte i Ne bacajte ljuske od jaja! Napravite od njih prirodne lekove

Ljuska belog luka je puna fenilpropanoida, koji su puni antioksidanasa, i mnogi stručnjaci tvrde čak i da je ljuska belog luka bogatija zdravim sastojcima od samog luka. U njoj ima i flavonola koji snižavaju krvni pritisak, ali i dosta vlakana, što znači da je sjajna za srce, probavne probleme, snižavanje holesterola i još dosta stvari.

A kako sve iskoristiti ljusku?

Možete je jesti zajedno sa samim belim lukom, ali obratite pažnju da luk bude organski uzgojen.

Možete da napravite čaj od ljuski – prosto ih stavite u ključalu vodu pa sačekajte par minuta da se prohladi.

Ispecite beli luk zajedno sa ljuskom u rerni, pa sve zajedno dodajte jelima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: žena blic

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti