Serviranje vina ima svoja pravila i kulturu, a pravila kod serviranja crnog i belog vina nisu ista.
Dok se crna vina u pravilu čuvaju uskladištena u podrumima i nekoliko sati pre posluživanja donose u prostor u kojem će se poslužiti kako bi dobila sobnu temperaturu od 14 - 18 stepeni, bela se vina čuvaju na hladnom i serviraju na temperaturi od 8 - 14 stepeni.
Pročitajte i Degustacija vina za početnike
Problem nastaje kad se dogodi neplanirani događaj, poseta, večera ili se jednostavno niste pripremili s hlađenjem belog vina.
Dobra je vest da postoji trik kojim vino možete ohladiti za samo 7 minuta, a sve što vam treba je ubrus ili kuhinjska krpa i zamrzivač. Dakle, namočite krpu ili ubrus, omotajte oko boce i stavite u zamrzivač na 7 minuta. Ovaj trik u pravilu važi za bocu od 750 ml, dok će vam za onu od 1 litre trebati 10- 15 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: wall.hr
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu