Ovako spremljen kupus je izuzetno ukusan, pripremljen je sa dimljenim rebarcima od ovčetine. Uživajte u ukusnom jelu. 

Sastojci:

- 2 kg kupusa

- 400 - 500 g suvih rebaraca 

- 500 ml kuvanog paradajza 

- 2 srednje glavice crnog luka

- 1 šargarepa

- 4 čena belog luka

- 1 veći krompir

- pola veze peršunovog lišća

- začin, so, biber (po ukusu)

- 2 kašike mlevene crvene paprike

- 2 kašike sirćeta (alkoholno ili jabukovo)

- 4-5 kašika ulja

- oko 2 litre vode

Može i svež paradajz ako imate.

Pogledajte i 5 recepata za jela sa kiselim kupusom

Priprema:

Prokuvajte u vodi i sirćetu suva rebra. Kuvajte ih oko 15 minuta, procedite i isperite toplom vodom.

Kupus iseckajte na sitne kockice, takođe i šargarepu i krompir.

Sitno iseckan crni i beli luk izdinstajte na ulju, dodajte malo vode pa nastavite krčkati 2 minuta. Dodajte polovinu iseckanog kupusa i povrća, potom poređajte suvo meso pa prekrijte ostatkom kupusa. Stavite između i grančice peršunovog lišća, dodajte začine, sitnu papriku, kuvani paradajz i oko 500 ml. vode. Ostavite desetak minuta da krčka, pa kad je kupus malo splasnuo dodajte i vodu da prekrije kupus. Kuvajte sve oko 40 minuta, bez mešanja i obilaženja, bitno je da podesite ringlu na neku srednju temperaturu. Na kraju jelo probajte ako treba posolite i poslužite uz domaći hleb ili proju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: šerpica.net