Začini – Odlažite ih što dalje od mikrotalasne ili šporeta. Organizujte ih tako da su vam uvek pri ruci, a rasporedite ih prema intezitetu korišćenja.

Noževi – Ukoliko ih čuvate u fioci za posuđe – pravite grešku. Pre svega – opasno je jer se lako možete povrediti. S druge strane, svaki put kada sečivo dolazi u dodir sa drugim priborom – može oštetiti sečivo. Čuvajte ih u stonim ili na zidnim držačima.

Pogledajte i Kako da vam noževi traju večno

Vinske čaše – Pravilno čuvanje svodi se na police ili stalke. Obodi su najosetljiviji, zato baloni vinskih čaša vise okrenuti nadole. Prašina neće tako lako dospeti unutar čaše, zbog čega ćete ih lakše održavati čistim.

Metalno posuđe – Ne odlažite metalno posuđe jedno unutar drugog da biste izbegli njihovo oštećenje. Ukoliko ste prinuđeni zbog manjka prostora – postavite papirni ubrus ili tanju krpu. Pored toga što ćete zaštiti površinu, možete pokupiti preostalu vlagu nakon pranja suđa koja može izazvati stvaranje rđe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs