Ovo testo je pogodno za sve vrste peciva

Sastojci:
– 250 ml mleka
– 1 kašičica šećera
– 1 kocka svežeg kvasca
– 500 g glatkog brašna
– 500 g oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 2 x 200 g jogurta
– 3 kašike šećera
– 3 kašike ulja
– 1 kašičica soli
Pogledajte i 7 trikova za dobro testo
Priprema:
U posudici ugrejati 250 ml mleka, kašičicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca. Promešati i pustiti na toplom mestu da kvasac nadođe.
U drugoj posudi pomešati obe vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i so.
Dodati jogurte i lagano ulupana jaja. Dodati kvasac i mešati kašikom dok se smesa ne poveže. Dalje mesiti rukama dok se ne dobije čvrsto testo (po potrebi ako se testo lepi dodati još malo brašna).
Umešeno testo staviti u najlon kesu, istisnuti vazduh i kesu zavezati. Ostaviti u frižideru da testo odstoji 4 sata.
Posluživanje
Testo se seče po potrebi, a ostatak može stajati u frižideru 7 dana. Ovo je testo takođe izvrsno za picu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: cure.ba