Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto imamo osećaj sreće kada konzumiramo morsku so?

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovo su razlozi zbog kojih bi trebali da uvedete morsku so kao glavnu namirnicu u vašoj kuhinji.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Morska so nastaje sušenjem na suncu. Ima jači ukus i neutralniju boju. Morska so olakšava protok krvi kroz telo. Podstiče lučenje hormona serotonina i melatonina koji su odgovorni za kontrolu stresa kao i sreću. Morska so je alkalna hrana, to znači da pomaže digestivnom sistemu pri prozvodnji materija koje eleminišu masti i štetne bakterije.

Pogledajte šta čini so u službi lepote, za kosu, zube, kožu...

Sprečava i ublažava osteoporozu zahvaljujući visokom nivou kalcijuma. Takođe, omogućava vašim mišićima da bolje apsorbuju kalijum zbog čega ublažava bolove i grčeve. Jedna od velikih prednosti je regulisanje šećera u krvi. Dajte prednost morskoj soli - deluje kao prirodan insulin.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusaŠta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti