Od preostalog starog hleba može se napraviti ukusna pita. Potrebno je malo sira, jaja i mleka, kojim ćemo nadevati “kore” od kockica hleba. Po želji, može se dodati i malo šunke, kačkavalja, kajmaka, pečene paprike, kiselih krastavčića…
Sastojci:
1 vekna starog hleba
300 gr sira
4 jajeta
1/2 l mleka
1 dl ulja
malo susama
Pogledajte i 8 genijalnih načina da iskoristite stari hleb
Priprema:
Hleb iseći na kockice. Umutiti jaja, dodati sir, ulje i mleko, po ukusu posoliti.
Polovinu isečenog hleba sipati u podmazan pleh, poravnati, pa preliti polovinom fila. Preko poređati preostale kockice hleba, pa preliti filom.
Ostaviti da odstoji pola sata, posuti susamom i peći oko pola sata na 200 stepeni, da lepo porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: secanja.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus