Američko izdanje „My Domaine“ magazina, zajedno sa stručnjacima iz oblasti zdrave ishrane i vodećim nutricionistima, sastavilo je spisak od 5 proizvoda koji se moraju izbeći nakon 30. godine. Ovo posebno važi za žene.
Na prvom mestu je šećer koji uzrokuje zapaljenske procese u telu i šteti vlaknima kolagena i elastina, koji su odgovorni za mladu i zdravu kožu. Štaviše, odbacivanje čistog šećera neće rešiti problem, jer mnogi proizvodi sadrže "skriveni" šećer, čiji se iznos takođe morate regulisati.
Pogledajte i Kako da ubrzate metabolizam nakon tridesete
Zatim sledi niz veštačkih začina i soseva: stručnjaci preporučuju da ih zamenite prirodnim začinima i sami kuvate sosove.
Devojkama nakon 30 godina se preporučuje da zaborave na unos testenina, dozvoljavajući sebi samo paste od celog zrna pšenice.
Treba ograničiti upotrebu peciva i belog hleba koji sadrži veliku količinu šećera i glukoze, što može ometati proizvodnju kolagena. Dajte prednost pšeničnom hlebu i korisnim slatkišima.
Suprotno svim mitovima o prednostima dijetalnih pića, stručnjaci savetuju da ih nakon tridesete isključite iz svoje ishrane jer njihov sastav negativno utiče na hormone štitne žlezde.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženskimagazin.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus