Celer može da se sprema na razne načine, a najbolje je da se jede svež, kao salata

Celer spada u najzdravije vrste povrća jer sadrži dosta A i C vitamina, kao i kalijum, natrijum, kalcijum i magnezijum, piše Lepa i Srećna.
Koristan je za astmatičare i osobe koje imaju problema sa srcem i krvnim sudovima, smanjuje mogućnost od srčanog i moždanog udara, reguliše krvni pritisak. Može se spremati na razne načine, a najbolje je da se jede svež, kao salata.
Pogledajte i Vitaminska salata - čisti organizam i smanjuje masne naslage
Sastojci:
2 oljuštena i izrendana celera srednje veličine
4 kašike majoneza
1 čaša kiselog mleka
pola veze mirođije
2 čena belog luka (po želji)
so
pola čaše mlevenih oraha
Priprema:
Rendani celer preliti majonezom i kiselim mlekom, dodati sitno seckanu mirođiju i dobro izmešati. Na kraju posoliti, umešati orahe i servirati. Ako je za dijetalnu ishranu, izbaciti majonez.
Ova salata se može služiti i kao meze.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/