Ipak, dobra organizacija i čvrsta volja su glavni faktori uspeha u skidanju suvišnih kilograma.
Ovsena kaša je vrlo često uvrštena u dijetni jelovnik i jelovnik sportista i svih onih koji se zdravo hrane. Bogata je hranjivim materijama i snabdeva telo energijom. Najbolje ju je jesti za doručak kako bi dobili dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.
Ovsena kaša je odličan izvor kalcijuma i dijtetalnih vlakana. Vrlo je delotvorna u snižavanju holesterola i regulisanju nivoa šećera u krvi.
Zamrznuta zobena kaša
Ako ste ljubitelj ovsene kaše i često je pripremate za doručak, onda će vam ovaj trik uštedeti puno vremena! Napravite veću količinu ovsene kaše, napunite njome kalup za mafine i stavite u zamrzivač. Kada se zamrznu, izvadite male „kolačiće“ ovsene kaše i premestite ih u plastične kesice za zamrzavanje. Ujutro kada poželite ovsenu kašu, jednostavno izvadite 2-3 „ovsena kolačića“ i zagrejte u mikrotalasnoj ili na laganoj vatri, pa dodajte svoje omiljene dodatke. I ovsena kaša je gotova u trenu! Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kiwi.hr
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu