Kako se radi o veoma važnom i velikom hrišćanskom prazniku - Uskrsu, dolikuje svakom domaćinstvu i izobilje na trpezi. Pored, tradicionalno ofarbanih jaja, glavnog jela, jagnjetine ili svinjetine, raznih salata, stavljamo akcenat na desert.

Uskrs je praznik kome se najviše raduju mališani, pa i slatkiši i kolači moraju biti zastupljeni u određenoj meri.

U tradicionalne kolače spadaju razna slatka testa, a kako je Uskrs praznik u znaku hleba, ni kada su deserti u pitanju ne izostavljamo slatko testo.

Naime, kolači od jabuka po običajima najzastupljeniji desert na trpezama kada su praznici u pitanju zato što je jabuka voće koje je dostupno tokom cele godine.

Hrskava, sočna i jednostavna za napraviti, njeno visoćanstvo - lenja pita!

Lenja pita s jabukama

Sastojci

Testo:

3 jajeta

čaša šećera

čaša ulja (ili malo manje masti)

2 čaše brašna

čaša jogurta

kesica praška za pecivo (ili kašičica sode bikarbone)

Fil:

1 kg jabuka

2 kašike ulja

šećer po potrebi

2-3 kašike griza

Ceo recept pogledajte OVDE

Hristos Vaskrs!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/