Ruzmarin je mediteranska biljka poznata po lekovitom svojstvu širokog spektra.

Već vekovima ruzmarin se koristi kao začin hrani. Osim što jelu daje aromatičan ukus, on ima lekovita svojstva kao što su ubrzavanje metabolizma i pospešivanje digestivnog trakta.
Stari Grci su koristili ruzmarin kao lek protiv reume i to na sledeći način:
Pročitajte i Ruzmarin - lek egzotične arome
U jedan litar belog vina stavite oko 50g ruzmarinovog lišća. Ostavite u staklenoj boci da odstoji nedelju dana.
Nakon toga možete primeniti ovaj prirodni lek tako što ćete svako jutro na prazan stomak uzimati po jednu čašicu.
Ova mešavina blagotvorno deluje i na rad srca, izbacivanju viška tečnosti i pospešuje cirkulaciju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/