Već vekovima ruzmarin se koristi kao začin hrani. Osim što jelu daje aromatičan ukus, on ima lekovita svojstva kao što su ubrzavanje metabolizma i pospešivanje digestivnog trakta.

Stari Grci su koristili ruzmarin kao lek protiv reume i to na sledeći način:

Pročitajte i Ruzmarin - lek egzotične arome

U jedan litar belog vina stavite oko 50g ruzmarinovog lišća. Ostavite u staklenoj boci da odstoji nedelju dana.

Nakon toga možete primeniti ovaj prirodni lek tako što ćete svako jutro na prazan stomak uzimati po jednu čašicu.

Ova mešavina blagotvorno deluje i na rad srca, izbacivanju viška tečnosti i pospešuje cirkulaciju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/