Otopljeni kajmak odozgo učiniće da još više uživate u svakom zalogaju, piše stil.kurir.rs
Sastojci:
2 jaja
3 kašike brašna
3 kašike kukuruznog brašna
kesica praška za pecivo
500 ml kiselog mleka
2 kašike ulja
1 tikvica
malo soli
kajmak za premazivanje
Pogledajte i Pita zeljanica bez kora po bakinom receptu (VIDEO)
Priprema:
Prvo operite, oljuštite i iseckajte tikvicu na kockice i ostavite sa strane da se ocedi višak vode.
Za to vreme, u činiji umutite jaja sa kiselim mlekom i 2 kašike ulja. Dodajte brašno i prašak za pecivo, dobro sjedinite tako da dobijete jednoličnu smesu, pa dodajte oceđene komadiće tikvice.
Testo sipajte u uljem podmazan i ugrejan pleh, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata. Ako volite krckavije testo, pred sam kraj pečenja (oko 5-7 minuta) pojačajte rernu na 250 stepeni.
Čim izvadite, dok je još vrela, razljevušu premažite kajmakom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/