Potrebno je:
2 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
2 kašike kakaoa
12 kašika brasna
1 kašika ruma
može i malo cimeta
1 kesica prasaka za pecivo
Pročitajte i: 7 recepata za torte koje se ne peku
Preliv:
2 dcl slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
malo oraha mlevenih
malo ruma ili mleka
Mikrorerna treba da je podešena na 800W.
Vatrostalni kalup od 22cm.
PRIPREMA:
Jaja žicom dobro umutiti dodati redom ostale sastojke, izlijte u vatrsoatlni kalup. Mikrorernu stavite na 5 min. na najače temperaturu podesite. Slatku pavlaku ugrejte i u njoj rastopite čokoladu.
Kada je torta gotova sačekajte par minuta a potom je bukvalno izvrnite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom . Ukrasiti mlevenim orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom