Jedna od najzdravijih biljaka je svakako kopriva. Neki je smatraju čak i najzdravijom. Pored toga su i lako dostupne, jer su svuda oko nas. Koprive su korisne za razne vrste bolesti, a posebno se ističu bubrežna oboljenja i malokrvnost.
Ako se odlučite na berbu koprivu gledajte da to bude neka livada koja je udaljena od ulice gde prolaze automobili ili što dalje od grada i industije. Kostiteći se ovim receptom napravite mešavinu koja će efikasno uticati na vaš organizam.
Potrebni sastojci za pravljenje ovog sirupa su:
1 kilogram šećera
5 limuna
40 vrhova koprive
3 litra vode
Pročitajte i: Osvežavajuće, brzo i ukusno: Domaći sirup od nane (RECEPT)
Priprema je veoma jednostavna, a ide ovako:
Uzmite jednu šerpu i u nju naspite vodu, pa dodajte limun koji je prethodno isečen na kriške. Zatim dodajte i koprivu. Poklopote šerpu te ostavite tako da stoji 24h na sobnoj temperaturi.
Nakon što je prošlo 24h dodajte šećer u šerpu i mešajte sve dok se šećer u potpunosti ne istopi. Nakon što se šećer istopi vaš sirup je spreman za konzumaciju. Pre konzumacije prespite sirup u staklenu flašu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gricko-recepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus