Potrebno vam je:
20 g svežeg kvasca
10 g šećera
250 g brašna
so
50 ml maslinovog ulja
200 g šunke
200 g rendanog sira
Kvasac razmutiti u 125 ml mlake vode, dodati šećer, pomešati i ostaviti 10 minuta da miruje. U posudu sipati brašno, so, razmućeni kvasac i maslinovo ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti da miruje dok se zapremina ne udvostruči. Šunku iseći na kockice, pomešati sa sirom i jajetom, posoliti i pobiberiti. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Podmazati kalup za projice i posuti ga prezlama. Kalupe do pola ispuniti testom, a zatim mešavinom od šunke i sira. Ostaviti 20 min. da miruje. Peći 25 minuta u rerni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:kuvar-recepti.info
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus