Postoji tvdrnja da ovaj napitak sadrži više kofeina nego pola šolje espresa.

Reč je o mlevenom zelenom čaju koji je postao poznat širom sveta, a posebno se promoviše među onima koji se zalažu za zdravu ishranu.

Zeleni čaj, poznat još i kao Matcha, pravi se tako što se listovi čaja melju i kako sadrži dosta antioksidanata koji pomažu u prevenciji raka, budi zainteresovanost kod mnogih. U Japanu se recimo on koristi još od 1911. godine.

Priču o ovom čaju započeo je jedan budistički monah iz Japana, koji je preneo seme u Kinu i promovisao zdrav život.

Ali danas, savremeni načini poput instagrama, nastavljaju da ga reklamiraju.

https://www.instagram.com/p/CDb31Emnmr7/

Njegova lekovita svojsta su toliko značajna da omogućavaju da imamo zdravo telo. Pored toga što služi u prevenciji od raka, ovaj čaj takođe ubrzava organizam zahvaljujući polifenolima. Zahvaljujući njemu moguće je poboljšati funkcije mozga - koncentraciju, redukovati kilažu, kao i lečiti mnoge zdravstvene tegobe.

Listovi od kojih se i dobija ovaj čaj doprinose svim prethodnim benefitima  i svakako imaju veći efekat od ekstrakata. Oni sadrže L-teanin ili amino kiselinu koja opušta i stvara dobar osećaj.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs